Minirecenze

MiniRecenze - Esej o tragédii

15. srpna 2014 v 8:00 | Anika Rodriguez
Kniha: Esej o tragédii | The tragedy paper
Spisovatel: Elizabeth LaBan
Nakladatelství: Host
Vazba: Hardback
Počet stran: 280
CcZmj.png
Duncan právě postoupil do čtvrtého ročníku na Irvingově škole. Jedná se o prestižní internátní školu, jejímž hlavním mottem je: "Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň". Kromě tohoto hesla škola dodržuje mnoho letitých tradic.
Jednou z nich je i to, že studenti čtvrtého ročníku dostávají pokoj po svých předchůdcích, kteří jim tam nechají schovaný malý dárek.
Na Duncana zbyl zdánlivě nejhorší pokoj ze všech. Před ním tam bydlel Tim Macbeth.
S ním je spojená nešťastná událost, která se stala loni při tradiční ročníkové hře. A dárek? Jsou to cédéčka, která Tim pro Duncana nahrál. Jsou záznamem Timova posledního roku Irvingovy školy, na kterou přestoupil, když se jeho rodiče přestěhovali.
Tim je nenápadný albín, který není rád středem pozornosti. Myslel si, že v klidu dokončí závěrečný ročník na škole, jehož součástí je i náročná esej o tragédii, kterou každoročně zadává nejobávanější učitel, pan Simon.
Jenže je tady Vanessa, do které se neplánovaně zamiluje. Dívka však není volná, chodí
s nejpopulárnějším studentem Patrickem. Ten má na starosti přípravu hry a Tima si zvolí jako svého pomocníka. Je to náhoda nebo to nějak souvisí s Vanessou?
Akce může začít...


MiniRecenze - Aliance

13. srpna 2014 v 8:00 | Anika Rodriguez
Kniha: Aliance | Allegiant
Spisovatel: Veronica Roth
Nakladatelství: CooBoo
Vazba: Hardback [pevná]
Díl: 3CcZmj.png
Tris a Tobias jsou opět spolu, ale společnost a systém, v kterém oba vyrůstali a kterému oba věřili, je
v troskách. Systém frakcí je kompletně rozvrácený, rozhoří se souboj mezi jednotlivými vůdci toužícími po moci, ale všichni ve skutečnosti touží po jediném - po pomstě. A svět za plotem obklopujícím celé město se zdá ještě nemilosrdnější. Pokud však Tris chce ochránit své blízké, musí se vydat právě za hranice svého rodného Chicaga. A zde odhalí tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.


MiniRecenze - Hvězdy nám nepřály

12. srpna 2014 v 21:05 | Anika Rodriguez
Kniha: Hvězdy nám nepřály | The Fault in Our Stars
Spisovatel: John Green
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba: Hardback
Počet stran: 240CcZmj.png
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, který trpěl stejnou chorobou a jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na těžkou chorobu, která je postihla. "Nejvtipnější smutný příběh" je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vypravěčskému talentu vyznívá velmi působivě.


MiniRecenze - Hobit aneb cesta tam a zase zpátky

10. srpna 2014 v 18:55 | Anika Rodriguez
Kniha: Hobit aneb cesta tam a zase zpátky
Spisovatel: J. R. R. Tolkien
Typ: Hardbook
Nakladatelství: Argo
Počet stran: 270
CcZmj.png

Toto je příběh o tom, kterak se Pytlík vydal za dobrodružstvím a shledal, že náhle dělá a říká naprosto neočekávané věci… Bilbo Pytlík je hobit, který se těší z pohodlného a skromného života a jen zřídkakdy putuje dále než do své spižírny ve Dně pytle. Jeho spokojené bytí je však narušeno, když se jednoho dne u jeho prahu objeví čaroděj Gandalf v doprovodu třinácti trpaslíků a vezmou ho s sebou na cestu "tam a zase zpátky". Mají v úmyslu uloupit poklad mocného Šmaka, velikého a velmi nebezpečného draka…

MiniRecenze - Delikátní Dexter

26. července 2014 v 10:55 | Anika Rodriguez
Kniha: Delikátní DexterObálka titulu Delikátní Dexter
Spisovatel: Jeff Lindsay
Typ: Paperback
Nakladatelství: BB/Art
Počet stran: 328
CcZmj.png
Dexter rozšířil svou rodinu o dcerku Lily Anne a uvidíme, jestli se holčička nepotatí. Sestra Debora, která dostane nového partnera, kterého nesnáší, se pustí do vyšetřování případu kanibalismu a to ji a Dextera dovede k milionářské rodině Acostů, kteří v sobě mají podobné démony jako Dexter a spol. a shromáždili kolem sebe tajné společenství.




MiniRecenze- Rezistence

20. července 2014 v 8:00 | Anika Rodriguez
Kniha: Rezistence
Spisovatel: Veronica Roth
Nakladatelství: CooBoo
Díl: 2
Typ: Hardback
Počet stran: 368
CcZmj.png

Žádná volba není bez následků.
Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?

MiniRecenze - Divergence

10. června 2014 v 19:29 | Anika Rodriguez
Kniha: Divergent
Nakladatelství: Coo Boo
Typ: Hardback
Díl: 1
Počet stran: 339+ poděkování
CcZmj.png
Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka - úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.




MiniRecenze - Palác prokletých

3. června 2014 v 16:38 | Anika Rodriguez
Kniha: Palác prokletých
Spisovatel: Darren Shan
Nakladatelství: Coo Boo
Typ: Paperback
Sága: Lartena Hroozleyho
Díl: 3
Počet stran: 185
CcZmj.png
Ještě než do jeho života vstoupila Madame Okta,Circo Mostruoso a Darren Shan,
Larten Hroozley byl mladý muž.
Toto je jeho příběh.

Poté, co opustil svého mistra a pobil téměř celou posádku na lodi, Lartena sužuje pocit viny. Život v upířím klanu už ho neláká, proto se rozhodne usadit v Paříži, kde se vydává za člověka. Ve francouzském velkoměstě konečně najde trochu štěstí, a dokonce se tu i zamiluje do lidské ženy. Ale jeho temné tajemství je lidskou rasou vnímáno jako hrozba, a tak je postaven před těžké rozhodnutí: Bude se i nadále skrývat a žít někde na okraji lidské společnosti, nebo zaujme svoje místo v upířím klanu a bude chránit tvory, kteří jsou slabší než on?

MiniRecenze - Oceán krve

2. června 2014 v 17:27 | Anika Rodriguez
Kniha: Oceán krve
Spisovatel: Darren Shan
Nakladatelství: Coo Boo
Typ: Paperback
Sága: Sága Lartena Hroozleyho
Díl: 2
Počet stran: 184
CcZmj.png
Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům - skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi…

MiniRecenze - Monument 14: Nebe v plamenech

26. května 2014 v 17:36 | Anika Rodriguez
Kniha: Monument 14: Nebe v plamenech
Spisovatel: Emmy Laybourne
Nakladatelství: Baronet
Typ: Hardback
Díl:2
Počet stran: 239
CcZmj.png
V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit?

MiniRecenze - Nadpozemská

25. května 2014 v 8:41 | Anika Rodriguez
Kniha: Nadpozemská
Spisovatel: Cynthia Hand
Nakladatelství: Coo-Boo
Typ: Hardback
Díl: 1
Počet stran: 360
CcZmj.png
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?
Když se pak setká s Christianem, zdá se, že všechny dílky skládačky zapadly na svá místa. Jenže nic není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Clara je nakonec nucena volit mezi lidskou láskou a andělskou povinností a nikdo netuší, jaké důsledky to všechno může mít.
Nadpozemská je příběhem nejen o andělech, ale zejména o lásce, přátelství, osudu a volbách, které někdy musíme učinit, aniž bychom chtěli.

MiniRecenze - Monument 14

24. května 2014 v 19:20 | Anika Rodriguez
Kniha: Monument 14Obálka titulu Monument 14
Spisovatel: Emmy Laybourne
Nakladatelství: Baronet
Typ: Hardback
Počet stran: 292
CcZmj.png
Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne - jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.
Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.
Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.


MiniRecenze - Kacíř a Čarodějka

11. května 2014 v 10:56 | Anika Rodriguez
Kniha: Kacíř a čarodějka
Spisovatel: Philippa Gregory
Nakladatelství: Fortuna Libri
Typ: Hardback
Počet stran: 272
CcZmj.png
Píše se rok 1453 a vše nasvědčuje tomu, že se blíží konec světa
Klášterní novic Luca Vero je na rozkaz tajemného cizince uprostřed noci zburcován a odvlečen ze své cely. Cizinec jej nejprve obviní z kacířství, aby mu nahnal strach a pak jej vyšle na dlouhou cestu Evropou, kde má Luca, mimořádně nadaný mladík, hledat stopy Ďábla a vykonávat soud nad zběhlými křesťany.
Lukova první cesta vede do kláštera Lucretili, kde se setkává s mladičkou abatyší Isoldou, jež se právě ocitla v nesnázích: V klášteře je proti své vůli - poslal ji sem bratr, aby se mohl zmocnit jejího dědictví a navíc jeptišky začaly trpět podivnými vizemi, chodily ve spánku a na těle se jim objevily krvácející rány. Isolda je obviněna, že je očarovala temnou magií a má být upálena jako čarodějnice. Luca ale hledá pravého viníka…
Hrdinové tohoto příběhu čelí nejtemnějším hrůzám středověku - černé magii, vlkodlakovi i šílenství. Na cestě však nacházejí také pravdu, přátelství a dokonce lásku.



MiniRecenze - Zrození zabijáka

3. května 2014 v 10:23 | Anika Rodriguez


Kniha: Zrození zabijáka
Spisovatel: Darren Shan
Sága|série: Sága Lartena Hroozleyho
Nakladatelství: Coo Boo
Počet stran: 192
CcZmj.png
Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme...




MiniRecenze - GAME

26. března 2014 v 19:22 | Anika Rodriguez
Kniha: GAME | Geim
Spisovatel: Anders de la Motte
Nakladatelství: Knižní klub
Typ: Hardback
Počet stran: 357
CcZmj.png
Třicetiletý Henrik Pettersson, zvaný HP, se vrací z nočního tahu stockholmskou podzemní dráhou domů. Na sedadle proti němu leží mobilní telefon, který po chvíli zabliká a vyzve ho esemeskou ke vstupu do hry. Naivní Henrik neodolá, přestože zpráva ho varuje, aby si vše pořádně rozmyslel. Za první splněný úkol (krádež deštníku) obdrží na účet finanční odměnu. Díky další dobře odvedené práci získá přístup na svůj herní profil a zjistí, že už ho podporuje menší fanklub Zadání jsou stále nebezpečnější, ohlasy stále větší a částky v dolarech stále vyšší. Pak přijde úkol, jehož splnění obnáší útok na lidské životy. HP netuší, že půjde i o jeho blízké. Ze hry však není cesty zpátky

MiniRecenze - Unesena stínem

12. března 2014 v 12:00 | Anika Rodriguez
Kniha: Unesena stínem | Claimed by Shadow
Spisovatel: Karen Chance
Díl : 2
Typ: Hadback
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 310
CcZmj.png
Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu - a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné - nebo zda si to jen představuje…


MiniRecenze - Mortal Instruments: Město z kostí

14. února 2014 v 21:56 | Anika Rodriguez
Kniha: Mortal Instruments: Město z kostí | City of Bonies
Spisovatel: Cassandra Clare
Nakladatelství: Mladá fronta, Knižní klub
Typ: Hardback, paperback
Série: Nástroje smrti
Počet stran: 408
CcZmj.png
Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy, kterou navíc spáchají tři teenageři se zvláštním tetováním na těle a podivnými zbraněmi v rukou. Mrtvé tělo pak jednoduše zmizí. Nejde jen tak zavolat policii, když jsou vrahové pro všechny ostatní neviditelní a na místě činu nezbyla ani kapka krve, která by napověděla, že tu zemřel člověk. A byl to vůbec člověk? Zde se Clary poprvé setká s Lovci stínů, bojovníky, kteří mají chránit svět před démony. Během čtyřiadvaceti hodin je Clary vtažena do jejich světa, její matka totiž zmizí a na samotnou Clary zaútočí démon. Proč by se ale démoni zajímali o obyčejné lidi, jako je Clary a její matka? A jak je možné, že má Clary najednou "vnitřní zrak"? To by rádi věděli i Lovci stínů… Zábavné, odvážné a neotřelé fantasy od Cassandry Clareové slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.

Minirecenze-Stopy hrůzy: Posedlá

6. února 2014 v 18:56 | ajika
Minirecenze na trošku starší knížku ---> Stopy hrůzy: Posedlá
 
 

Reklama